Mengenai Kami

Muhibbah Alliance Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan permohonan pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan. Ibu pejabat kami terletak di Sungai Besi, Kuala Lumpur (KL), Malaysia. Proses permohonan kami adalah sangat mudah dan tidak membebankan. Muhibbah Alliance Sdn Bhd mempunyai pengalaman lebih 15thn dalam menguruskan bidang pinjaman peribadi yang mana pemohon terdiri daripada seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak.

Syarikat kami telah diberi kepercayaan untuk menguruskan permohonan pinjaman peribadi melebihi 30ribu kes permohonan setiap tahun yang dimohon melalui pinjaman Koperasi / Bank / Yayasan bergantung kepada kriteria pemohon.



Mengapa Guna PinjamanKOP?
Cepat

Ketahui kelayakan segera. Terima pinjaman sepantas 2 hari bekerja.
Mudah

Cari dan mohon pinjaman yang sesuai untuk anda, bila-bila masa, di mana jua.
Selamat

Wakil pemasaran sah untuk bank dan koperasi yang terkenal dan kukuh di Malaysia.
Percuma

Servis kami 100% percuma. Tiada bayaran pendahuluan diperlukan.

Membantu kakitangan kerajaan memohon dalam konsep pembiayaan perbankan Syariah

  • Tiada caj / bayaran untuk uruskan pinjaman

  • Kad ATM tidak diperlukan

  • Boleh buat 'overlapping' akaun yang lama supaya mendapatkan tunai bersih dalam tangan lebih tanpa ada kenaikan potongan dalam slip gaji

  • Membantu anda menangani kecemasan kewangan dengan segera



Syarat-syarat permohonan

  • Warganegara Malaysia berumur 20 - 55 tahun

  • Kerja tetap dan telah berkhidmat sekurang-kurangnya 3 bulan

  • Pendapatan kasar minimum sebanyak RM1,000 termasuk elaun tetap

  • Memiliki akaun bank tersendiri

  • Kakitangan Kerajaan Persekutuan (AG), Negeri, Badan Berkanun dan GLC yang terpilih

  • Jawatan tetap dan telah berkhidmat sekurang-kurangnya 3 bulan

  • Komitmen luar tinggi, senarai hitam atau CCRIS / CTOS juga layak mohon (untuk pinjaman koperasi terpilih)

  • Tempoh pembiayaan dari 1 - 10 tahun
Pinjaman bank dan koperasi dipermudah

  • Semak dan pilih pinjaman peribadi yang terbaik untuk anda

  • Berkonsep Syariah

  • Kadar dari serendah 2.69% atau secepat 2 hari bekerja



Pembiayaan berkonsep Syariah

Kadar serendah 2.69%

Payout setinggi 95% Secepat 3 hari. Pembiayaan sehingga RM200K. Kira komitmen luar

Kadar serendah 3.99%

Payout setinggi 98%. Proses 1-2 minggu. Tiada ahli yuran. Kira komitmen luar

Kadar serendah 4.08%

Payout setinggi 98%. Proses 1-2 minggu. GLC ada angkasa layak. Kira komitmen luar

Kadar serendah 4.99%

Payout sehingga 89%. Proses 2 minggu. Tidak kira komitmen luar

Secepat 2 hari

Kadar dari 5.99%. Komitmen luar tinggi, CCRIS / CTOS / AKPK layak. Tiada ahli yuran untuk YIR

Kadar serendah 5.90%

Payout sehingga 95%. CCRIS / CTOS layak. Tidak kira komitmen luar. Ada ahli yuran

Tak kira komitmen luar

Kadar 5.99%. Payout sehingga 91.5%. Proses 2 minggu. CCRIS / CTOS layak. Ada ahli yuran

Kerja kontrak layak

Proses 3-5 hari bekerja. Terbuka kepada kerja tetap dan kontrak 2 tahun

Testimoni Kami
[Testimonials]

What People Say

Terima kasih cik shahirah sebab bantu sy dari mula buat semakan hingga lulus pinjaman .. cik shahirah banyak bantu utk kecilkn komitmen sy dan cash in hand yang sy dapat pun tinggi .. kelulusan sangat cepat dalam masa 3 hari , resond pun cepat juga .. sy amat recommend pada sesiapa nk mohon boleh berurusan dgn cik shahirah👍👍👍

Masitah Daud
Pegawai Perubatan HKL
[Testimonials]

What People Say

Terima kasih puan sya .. saya amat berpuas hati berurusan dgn puan yang sgt komited semasa mguruskan pinjaman saya sehingga lulus.. saya mudah berurusan dgn puan dan boleh dipercayai.nnti saya akan recomended kepada kwn2 yg lain ye..⭐⭐⭐⭐⭐ ats komited yg diberikan

Nordina Mansur
PT Jabatan Bomba & Penyelamat Pahang
[Testimonials]

What People Say

Tqsm Balqis, senang berurusan and process cepat dan mudah. Saya akan recommend pada kawan lain untuk dealing. Yg penting bukan scammer 👍🏻

Norlia Binti Idris
Guru DG44 SMK Bukit Raga
[Testimonials]

What People Say

Terima kasih shahira , diatas bantuan shahira menguruskan pinjaman saya dari mula sampai lulus pinjaman . senang berurusan cepat dan pantas , kalau ada keperluan masa akan datang saya akan cari shahira ya ,

Kartini Ahmad Yusoff
Pem Tadbir / smk Permatang Tok Jaya
[Testimonials]

What People Say

A returning customer here.. sangat berpuas hati dengan servis cik Dayang dari awal sampai dapat kelulusan.. process pun cepat dan mudah, tanpa was2 utk berurusan even ats talian..memang rekomen dengan kawan2 saya juga..🤝🤝

Johan Bin Taim
Pembantu Kesihatan Klinik Kesihatan Kg Baru
[Testimonials]

What People Say

Terima kasih puan shikin sebab bantu saya uruskan pinjaman peribadi sehingga lulus. respond puan shikin pun sangat cepat dan permohonan saya pun tiada masalah semasa puan shikin uruskan pinjaman saya ni. saya akan recommend kan kawan2 saya pada puan shikin juga 👍🏻

Noraliza Binti Saad
GURU
[Testimonials]

What People Say

irah semua sudah selesai dengan baik & pantas . terima kasih banyak2 irah kerana tolong kenalkan pinjaman ini kepada kak .. penyediaan dokumen yang ringkas dgn proses yang sangat cepat .. insyAllah kak akan datang cari irah semula jika kak ada keperluan untuk apply pinjaman . 🤝 😘

Afida Abdullah
Pembantu Tabdir / Majikan Sekolah
[Testimonials]

What People Say

Alhamdulilah asmida .. duit pinjaman kak sudah terima semalam... terima kasih sbb banyak tolong kak dan permudahkan urusan kak ..dengan komitien kak yang sangat tinggi pinjaman ini boleh luluskan dengan mudah dan cepat .. semoga Allah membalas segala pertolongan asmida dengan baik yer .. insyallah akan recommed dengan kawan2 kak untuk berurusan dengan asmida nanti .thank you again . 👍🏻👍🏻👍🏻

Nor Azihan
Pembantu Perawatan Kesihatan. Majikan Kesihatan
[Testimonials]

What People Say

Terima kasih, Wani. Ni pasallah akak suka buat dengan Wani, berapa kali dah ni. Mudah dan cepat Wani buat. Insyalah next time akak berurusan dengan Wani lagi ya

Roziana Shamsudin
P. Radbir
[Testimonials]

What People Say

Terima kasih, cik. Alhamdulillah sempat lulus sebelum raya. Terima kasih banyak- banyak ya tolong saya Overlap. Insyalah saya akan rekomenkan cik pada kawan-kawan saya.

Mohd Yunus
Peg.Aadk